Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Ukrajinské vzdušné sily hlásia zneškodnenie trinástich dronov

Na archívnej snímke vojaci 1. brigády ukrajinskej Národnej gardy Foto: TASR/AP

Niektoré z bezpilotných lietadiel, ktoré sa nepodarilo zostreliť, nezasiahli svoje ciele, napísali ukrajinské vzdušné sily v príspevku na platforme Telegram bez ďalšieho vysvetlenia.

Kyjev 21. februára (TASR) - Ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila 13 z 19 dronov a jednu zo šiestich rakiet, ktorými Rusko v noci na stredu zaútočilo na Ukrajinu. Uviedli to ukrajinské vzdušné sily, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

Niektoré z bezpilotných lietadiel, ktoré sa nepodarilo zostreliť, nezasiahli svoje ciele, napísali ukrajinské vzdušné sily v príspevku na platforme Telegram bez ďalšieho vysvetlenia. Dodali, že 13 dronov bolo zneškodnených najmä nad oblasťami v blízkosti frontovej línie.

Ukrajinská armáda tiež uviedla, že v Poltavskej oblasti zostrelila riadenú strelu vzduch-zem Ch-59. Ruské sily podľa nej vypálili na Ukrajinu aj ďalších päť rakiet, no nespresnila, či zasiahli svoje ciele.

Agentúra Reuters pripomína, že tvrdenia ukrajinských vzdušných síl nedokáže nezávisle overiť. Moskva sa k útoku zatiaľ nevyjadrila.