Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský premiér žiada potrestanie vinníkov požiaru v detskom tábore

Na archívnej snímke Volodymyr Hrojsman. Foto: TASR/AP

Požiar, ku ktorému došlo v noci na 16. septembra v detskom tábore v Odeskej oblasti, si vyžiadal životy troch dievčat.

Kyjev 18. septembra (TASR) - V súvislosti s tragickým požiarom v detskom tábore na Ukrajine tamojší premiér Volodymyr Hrojsman dnes vyhlásil, že každý, kto nesie vinu za smrť detí, musí byť potrestaný bez ohľadu na svoje postavenie.

"Včera som nariadil ministrovi vnútra Arsenovi Avakovovi a šéfovi štátnej polície Serhijovi Kňazevovi, aby vytvorili skupinu najlepších vyšetrovateľov, ktorí okamžite vyrazia na miesto, zistia všetky okolnosti tejto tragédie a identifikujú všetkých, ktorých činnosť alebo nečinnosť k nej viedli," uviedol Hrojsman.

Požiar, ku ktorému došlo v noci na 16. septembra v detskom tábore v Odeskej oblasti, si vyžiadal životy troch dievčat. V čase požiaru sa v tábore nachádzalo 42 detí. Plamene zachvátili plochu s rozlohou 560 metrov štvorcových.

Ukrajinské médiá v súvislosti s požiarom napísali o niekoľkonásobnom porušení pravidiel požiarnej bezpečnosti. Okrem iného v tábore bola odpojená len nedávno namontovaná požiarna signalizácia. Prípad vyšetruje polícia, ktorá medzičasom zadržala riaditeľa rekreačného zariadenia.