Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský raketový útok na lodenicu na Kryme poškodil loď

Na archívnej snímke hasič zasahuje po raketovom útoku. Foto: TASR/AP

Úlomky zostrelených rakiet dopadli na jeden zo suchých dokov, zranenia však hlásené neboli, uviedol ešte v sobotu ruský gubernátor Krymu Sergej Axionov.

Moskva 5. novembra (TASR) - Ruské ministerstvo obrany v nedeľu uviedlo, že sobotný ukrajinský raketový útok na lodenicu v prístavnom meste Kerč na východnom pobreží Ruskom anektovaného polostrova Krym poškodil jednu loď. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním na ruské médiá.

"Ukrajinská armáda 4. novembra odpálila 15 riadených striel na lodenicu v meste Kerč... Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 13 rakiet," potvrdil ruský rezort obrany. Dodal, že v dôsledku útoku bola poškodená loď. Viac detailov o zasiahnutej lodi však neposkytol.

Úlomky zostrelených rakiet dopadli na jeden zo suchých dokov, zranenia však hlásené neboli, uviedol ešte v sobotu ruský gubernátor Krymu Sergej Axionov.

Neďaleký Kerčský most spájajúci Krym s Ruskom, na ktorý už v minulosti útočili ukrajinské sily, v sobotu bez uvedenia dôvodu nakrátko uzavreli.

Veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk v nedeľu povedal, že v čase útoku sa v lodenici nachádzala "jedna z najmodernejších lodí ruskej Čiernomorskej flotily", ktorá je schopná niesť rakety Kalibr. Nespresnil však, či ukrajinský útok poškodil práve túto loď, napísala agentúra AP.

Kyjev od spustenia protiofenzívy voči ruským silám v lete tohto roka zintenzívnil útoku na Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014.