Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Úlomky objavené v Mozambiku takmer isto patria letu MH370

Na snímke policajt fotografuje časť lietadla v meste Saint-André na severovýchode ostrova Réunion patriaceho k Francúzsku. Foto: TASR/AP

Oznámil austrálsky minister pre infraštruktúru a regionálny rozvoj Darren Chester. Podľa jeho slov dospel k tomuto záveru medzinárodný vyšetrovací tím.

Sydney 24. marca (TASR) - Dva úlomky z lietadla, objavené nedávno v Mozambiku, s "veľkou pravdepodobnosťou" patria nezvestnému stroju spoločnosti Malaysia Airlines MH370, oznámil dnes austrálsky minister pre infraštruktúru a regionálny rozvoj Darren Chester.

Podľa jeho slov dospel k tomuto záveru medzinárodný vyšetrovací tím. "Analýza ukázala, že úlomky takmer isto pochádzajú z MH370," citovala Chestera agentúra AP.

Austrália v pondelok potvrdila, že dostala dva úlomky z lietadla, objavené v Mozambiku, ktoré by mohli patriť letu MH370.

Zatiaľ jediným potvrdeným úlomkom z nezvestného stroja je fragment krídla nájdený vlani v júli na ostrove Réunion.

Medzinárodnému pátraciemu tímu pod vedením Austrálie sa doteraz nepodarilo lokalizovať nezvestné lietadlo. Predpokladá sa, že sa zrútilo do odľahlej časti na juhu Indického oceánu. Z radarov zmizlo 8. marca 2014 počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Na palube bolo 239 ľudí.