Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Uneseného mexického novinára našli živého, únoscovia sa mu vyhrážali

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Štátna prokuratúra v štáte Jalisco uviedla, že pokračuje vo vyšetrovaní s cieľom identifikovať osoby zodpovedné za únos.

Mexiko 13. marca (TASR) - Mexického novinára, ktorého uniesli začiatkom tohto týždňa, našli v stredu živého a zdravého, informovali miestne úrady. TASR sa odvoláva na správu z agentúry AFP.

Rozhlasový a televízny moderátor Jaime Barrera po prepustení povedal, že únoscovia ho chceli zastrašiť a preto ho odviezli na neznáme miesto "Bol som v zajatí, so zaviazanými očami, so zaviazanými rukami rukami, kľačal som na mieste, kde nebolo vidieť," dodal.

Únoscovia ho neskôr previezli na iné miesto a v stredu ráno ho prepustili severozápadne od mesta Guadalajara. Štátna prokuratúra v štáte Jalisco uviedla, že pokračuje vo vyšetrovaní s cieľom identifikovať osoby zodpovedné za únos.

Barrera uniesli v pondelok popoludní po odchode z práce v meste Guadalajara. Jeho rodina informovala, že nedostal žiadne vyhrážky a nehlásil ani žiadne problémy súvisiace s jeho novinárskou prácou.

Mexiko je pre novinárov jednou z najnebezpečnejších krajín - od roku 2000 tam bolo zavraždených viac ako 150 novinárov. Väčšina týchto zločinov zostáva nepotrestaná.