Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Unesení poľskí námorníci sú v poriadku, kontaktovali príbuzných

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Podľa nepotvrdených informácií, ktoré priniesla spravodajská televízia TVN24 s odvolaním sa na príbuzných kapitána plavidla, budú únoscovia žiadať výkupné.

Varšava 29. novembra (TASR) - Poľskí námorníci, ktorých v noci na piatok uniesli z paluby nákladnej poľskej lode Szafir plaviacej sa pod cyperskou vlajkou v nigérijských výsostných vodách, kontaktovali zamestnávateľa i príbuzných.

Z ich informácií, o ktorých priniesli správy poľské elektronické médiá, vyplýva, že námorníci nie sú zranení a cítia sa dobre.

Podľa nepotvrdených informácií, ktoré priniesla spravodajská televízia TVN24 s odvolaním sa na príbuzných kapitána plavidla, budú únoscovia žiadať výkupné. Námorníci sú podľa rovnakého zdroja zrejme zadržiavaní na neznámom mieste na pevnine.

Ani poľské ministerstvo zahraničných vecí, ani zamestnávateľ unesených však žiadne z týchto informácií nekomentovali, a to predovšetkým s ohľadom na bezpečnosť rukojemníkov - popri kapitánovi ešte troch lodných dôstojníkov a jedného námorníka.

Ostávajúci 11 členovia posádky sa zachránili tak, že sa zabarikádovali vnútri lode. Plavidlo smeruje aktuálne do prístavu v Onne, odkiaľ by sa námorníci mohli vrátiť do vlasti. Zatiaľ však ani jediný z nich nesignalizoval takéto želanie.