Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

UNICEF po prvý raz v dejinách pomôže potravinami i deťom v Británii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od prvého celoplošného lockdownu v Británii, ktorý vláda zaviedla v marci tohto roka, sa zvýšil počet rodín, ktoré majú problémy s prístupom k potravinám.

Londýn 16. decembra (TASR) - Detský fond OSN (UNICEF) po prvý raz vo svojej histórii poskytne potravinovú pomoc britským deťom postihnutým pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2, informovala na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Táto organizácia, spadajúca pod OSN a zameraná na pomoc deťom, vznikla v roku 1946 a už viac ako 70 rokov sa snaží pomáhať deťom v núdzi vo viac než 190 krajinách sveta.

Dôsledky koronavírusovej pandémie spôsobili, že do zoznamu krajín bola zaradená aj Británia, konštatuje Sky News. UNICEF podľa Sky News dôsledky pandémie prirovnal k situácii mladistvých počas druhej svetovej vojny, píše Sky News.

Od prvého celoplošného lockdownu v Británii, ktorý vláda zaviedla v marci tohto roka, sa zvýšil počet rodín, ktoré majú problémy s prístupom k potravinám, píše Sky News a pripomína pokles v oblasti hospodárstva a následné straty kľúčových pracovných miest.

UNICEF sľúbil charitatívnej organizácii School Food Matters príspevok vo výške 25.000 libier (vyše 27.534 eur). Tá ho počas vianočných prázdnin využije na zabezpečenie balíčkov s potravinami pre deti a rodiny v londýnskej mestskej časti Southwark.

Každý balíček (breakfast box) poskytne dostatok jedla pre desať raňajok.

Organizácia School Food Matters má za cieľ vzdelávať deti v oblasti výživy a zabezpečiť im prístup k zdravej strave počas školského roka, uvádza organizácia na svojej webovej stránke.