Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Úrady potvrdili, že Maročan Abouyaaquoub zrážal ľudí v Barcelone

na pokladá kvety pred španielskym veľvyslanectvom v Moskve 18. augusta 2017. Do masy ľudí na hlavnej obchodnej a zábavnej ulici La Rambla v katalánskej metropole Barcelona narazila 17. augusta svetlá dodávka. Foto: TASRAP

Podľa ministra všetko svedčí o tom, že Abouyaaquoub bol vodičom dodávky, ktorá v piatok na barcelonskom bulvári Las Ramblas zrážala ľudí, pričom 13 prišlo o život a viac ako 120 utrpelo zranenia.

Barcelona 21. augusta (TASR) - Katalánsky minister vnútra Joaquim Forn dnes v rozhlasovej stanici Catalunya Radio potvrdil, že 22-ročný Maročan Younes Abouyaaquoub je posledným doteraz neidentifikovaným členom teroristickej bunky, ktorý je na úteku po útokoch v mestách Barcelona a Cambrils.

Podľa ministra všetko svedčí o tom, že Abouyaaquoub bol vodičom dodávky, ktorá v piatok na barcelonskom bulvári Las Ramblas zrážala ľudí, pričom 13 prišlo o život a viac ako 120 utrpelo zranenia.


K ďalšiemu útoku autom došlo o niekoľko hodín neskôr v meste Cambrils. Pri tomto incidente zahynula jedna žena a viacero osôb utrpelo zranenia.

Podľa polície za útokmi stála 12-členná teroristická bunka s väzbami na severošpanielske mesto Ripoll.

Polícia sústreďuje pátranie po podozrivom na severovýchod krajiny



Španielska polícia pokračuje dnes v intenzívnom pátraní po poslednom členovi skupiny 12 osôb stojacich za minulotýždňovými atentátmi v mestách Barcelona a Cambrils, pri ktorých zahynulo 14 ľudí a viac ako 120 osôb utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AP.

Polícia sa dnes vo svojom pátraní zamerá na severovýchod Španielska - oblasť ležiacu pri hraniciach s Francúzskom. Po kom polícia pátra, odmietli jej predstavitelia spresniť, avšak podľa miestnych médií ide o 22-ročného Maročana Younesa Abouyaaqouba. Ten je podozrivý, že vo štvrtok na vyhľadávanej barcelonskej promenáde Las Ramblas narážal požičanou dodávkou do ľudí, pričom 13 z nich usmrtil.

K ďalšiemu útoku autom došlo o niekoľko hodín neskôr v meste Cambrils. Pri tomto incidente zahynula jedna žena a viacero osôb utrpelo zranenia. Podľa polície za útokmi stála 12-členná teroristická bunka s väzbami na severošpanielske mesto Ripoll.