Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Úrady v Gibraltáre zhabali vyše 500 kilogramov kokaínu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príslušníci pohraničnej stráže v spolupráci s potápačmi uskutočnili 23. septembra operáciu, v rámci ktorej na palube nákladnej lode zhabali 11 veľkých balení s kokaínom.

Gibraltár 12. októbra (TASR) - Colné úrady na Gibraltáre oznámili, že zhabali 508 kilogramov kokaínu v odhadovanej trhovej hodnote 30 miliónov libier (viac než 34,77 milióna eur). Gibraltárska vláda to v stredu označila za historický úder pre medzinárodný obchod s drogami. TASR správu prevzala z agentúry DPA a zo stredajšieho vyhlásenia gibraltárskej vlády.

Príslušníci pohraničnej stráže v spolupráci s potápačmi uskutočnili 23. septembra operáciu, v rámci ktorej na palube nákladnej lode zhabali 11 veľkých balení s kokaínom. Celková hmotnosť skonfiškovaných drog bola 458 kilogramov.

O dva dni neskôr, 25. septembra, pomocou morského drona našli 50 kilogramov kokaínu na palube ďalšej nákladnej lode plaviacej sa pod portugalskou vlajkou.

Úrady vypočuli všetkých členov posádky oboch lodí a na základe získaných informácií nemali dôvod podozrievať ich z účasti na nezákonnej činnosti. Obe lode boli prepustené a vyšetrovanie prípadov pokračuje.

Premiér Gibraltáru Fabian Picardo sa úradom poďakoval za úsilie v boji proti akýmkoľvek nezákonným aktivitám v Gibraltárskom prielive. Gibraltár, ktorý leží na juhu Pyrenejského polostrova medzi Stredozemným morom a Atlantickým oceánom, je zámorským územím Spojeného kráľovstva.