Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Aljašku postihlo slabé zemetrasenie

Foto: TASR/AP

Straty na ľudských životoch ani materiálne škody hlásené neboli. V ten istý deň zavčasu ráno postihlo zemetrasenie aj oblasť ostrova Kodiak, ležiaceho v Aljašskom zálive južne od samotnej Aljašky.

Anchorage 1. mája (TASR) - Zemetrasenie s magnitúdou 3,3 zasiahlo v nedeľu krátko po poludní miestneho času polostrov Kenai na juhu Aljašky. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestny seizmologický inštitút.

Epicentrum zemetrasenia ležalo približne 32 kilometrov juhovýchodne od pobrežnej dediny Tyonek, ktorá má okolo 200 obyvateľov. Otrasy, ktoré vychádzali z hĺbky asi štyri kilometre, bolo cítiť aj v aljašských mestách Soldotna, Anchorage a Homer.



Straty na ľudských životoch ani materiálne škody hlásené neboli.

Aljašskí seizmológovia podotkli, že v ten istý deň zavčasu ráno postihlo zemetrasenie aj oblasť ostrova Kodiak, ležiaceho v Aljašskom zálive južne od samotnej Aljašky.

Toto zemetrasenie malo magnitúdu 3,8 a vychádzalo z hĺbky zhruba 3,2 kilometra. Jeho epicentrum bolo asi 28 kilometrov západne od pobrežnej dediny Karluk, obývanej len približne štyrmi desiatkami ľudí.