Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Americký prezident vystúpil na zasadnutí členov zbraňovej loby NRA

Americký prezident Donald Trump, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Naposledy tak urobil republikán Ronald Reagan pred vyše 30 rokmi.

Washington 29. apríla (TASR) - Americký prezident Donald Trump vystúpil v piatok na každoročnom zasadnutí členov Národnej asociácie držiteľov zbraní (NRA) v Atlante. Naposledy tak urobil republikán Ronald Reagan pred vyše 30 rokmi.

"Osem rokov trvajúce potláčanie slobôd vyplývajúcich z druhého dodatku ústavy sa skončilo," povedal Trump členom NRA a ubezpečil ich, že v Bielom dome majú teraz skutočného priateľa.

"Môžem pred NRA hrdo vyhlásiť, že vás nikdy v živote nezradím," povedal americký prezident s tým, že nikdy nebude "zasahovať" do práv ľudí vlastniť a nosiť zbrane, ktoré im garantuje práve 2. dodatok Ústavy Spojených štátov.

"Sloboda nie je darom od štátu. Sloboda je darom od boha," povedal Trump v predvečer 100. dňa svojho pôsobenia vo funkcii. Je hrdý na to, že je prvým prezidentom, ktorý na veľkom fóre organizovanom NRA vystúpil od roku 1983, keď to urobil Ronald Reagan.

"Vy ste sa postavili za mňa, ja sa postavím za vás," povedal Trump, čím mal na mysli skutočnosť, že ho NRA podporovala aj počas predvolebnej kampane.