Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

USA varujú svojich občanov pred bezpečnostnými rizikami v Libanone

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Washington v súvislosti s bezpečnostnou výstrahou pre Libanon poukazuje aj na cezhraničné konflikty so Sýriou a Izraelom, násilie namierené proti Západu či samovražedné bombové útoky a únosy.

Washington 12. decembra (TASR) - Ministerstvo zahraničných vecí USA vyzvalo v piatok amerických občanov, aby sa vyhli cestovaniu do Libanonu vzhľadom na "pretrvávajúce bezpečnostné obavy".

Američania žijúci a pracujúci v Libanone by si podľa zverejnenej výstrahy mali uvedomiť, že zotrvávaním v tejto krajine "akceptujú" súvisiace riziká, ktoré Washington odporúča "starostlivo zvážiť". "Náhle vzplanutie násilia môže v Libanone nastať kedykoľvek a vo veľkých mestách sa už odohrali ozbrojené strety," cituje z vyhlásenia amerického rezortu diplomacie agentúra Reuters.

Washington v súvislosti s bezpečnostnou výstrahou pre Libanon poukazuje okrem iného na cezhraničné konflikty so Sýriou a Izraelom, násilie namierené proti Západu či samovražedné bombové útoky a únosy. Ministerstvo zahraničných vecí tiež uvádza, že libanonská vláda nemôže zaručiť bezpečnosť amerických občanov na území tejto krajiny.