Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Bezpečnostné vozidlo vytratilo na diaľnici vyše pol milióna dolárov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vodič opancierovaného vozidla si uvedomil, že niečo nie je v poriadku, až po tom, ako mu dal posunkami znamenie jeden z motoristov.

Indianapolis 4. mája (TASR) - Z opancierovaného vozidla, ktoré v americkom štáte Indiana prevážalo peňažnú hotovosť, sa počas jazdy vysypalo na diaľnicu približne 600.000 dolárov v bankovkách. Incident sa stal v stredu ráno miestneho času, keď sa na vozidle bezpečnostnej služby Brinks z neznámych príčin otvorili zadné dvere.

Vodič opancierovaného vozidla si uvedomil, že niečo nie je v poriadku, až po tom, ako mu dal posunkami znamenie jeden z motoristov. "Zo zadnej časti vozidla vypadávali na cestu vrecia s peniazmi. Bolo to ako scéna z filmu - bankovky poletujú nad diaľnicou, autá zastavujú, ľudia z nich vybiehajú von," uviedla miestna polícia.

Polícia pátra po piatich osobách, ktoré si z miesta incidentu neoprávnene odniesli vysypanú hotovosť. Úrady upozorňujú všetkých, ktorí si počínali takýmto spôsobom, aby hotovosť vrátili, inak im hrozí obvinenie z krádeže, informovala v piatok spravodajská stanica Sky News. Polícia počas zbierania bankoviek uzavrela daný úsek diaľnice v Indianapolis.