Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Biely dom kritizuje Clintonovú za údajné bezohľadné útoky v jej knihe

Hillary Clintonová podpisuje svoju kniha pamätí What Happened (Čo sa stalo). Foto: TASR/AP

Clintonová vo svojej knihe opisuje kľúčové momenty vlaňajšej prezidentskej kampane.

Washington 13. septembra (TASR) - Biely dom obvinil v utorok bývalú demokratickú prezidentskú kandidátku Hillary Clintonovú, že predaj svojej novej knihy s názvom What Happened (Čo sa stalo) umelo zvyšuje v nej obsiahnutými "lživými a bezohľadnými útokmi". Informovala o tom agentúra AP.

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabeeová-Sandersová uviedla, že si nie je istá, či si Clintonovej knižné spomienky na kampaň pred vlaňajšími prezidentskými voľbami prečíta aj prezident Donald Trump, pretože ten "dosť dobre vie, čo sa stalo".

Podľa Sandersovej "viedla Clintonová jednu z najnegatívnejších predvolebných kampaní v dejinách" a je "smutné", že poslednú kapitola jej verejného života poznačí predaj knihy obsahujúcej "lživé a bezohľadné útoky". Čo konkrétne mala na mysli, Sandersová nevysvetlila.

Clintonová vo svojej knihe opisuje kľúčové momenty vlaňajšej prezidentskej kampane. Nevyhýba sa ani rozhodnutiu vtedajšieho šéfa FBI Jamesa Comeyho opätovne otvoriť voči nej vyšetrovanie vo veci používania súkromného e-mailu na odosielanie citlivých materiálov v čase, keď bola ministerkou zahraničných vecí USA. Clintonová sa domnieva, že práve tento Comeyho krok ju stál volebné víťazstvo.

Neúspešná kandidátka demokratov na post prezidenta USA v knihe neopomína kritiku svojho volebného súpera a súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa. Rozoberá tiež viaceré ďalšie faktory, ktoré podľa nej prispeli k jej volebnej porážke.