Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Madonna chcela vyhodiť Biely dom do vzduchu: Čo na to stúpenci Trumpa?

Americká popová hviezda Madonna Foto: TASR/AP

Madonna počas sobotňajšieho protestného pochodu vo Washingtone totiž vyhlásila, že veľmi veľa rozmýšľala o tom, že vyhodí Biely dom do vzduchu.

Washington 23. januára (TASR) - Slovný útok americkej popovej speváčky Madonny na nového prezidenta USA Donalda Trumpa vyvolal diplomatické roztržky. Madonna počas sobotňajšieho protestného pochodu vo Washingtone totiž vyhlásila, že "veľmi veľa rozmýšľala o tom, že vyhodí Biely dom do vzduchu".

Trumpovi stúpenci na tieto slová reagovali nahnevane, tvrdiac, že ak by takéto poznámky padli na adresu bývalého prezidenta Baracka Obamu, nasledovalo by všeobecné pobúrenie. Speváčka sa v metropole zúčastnila na jednom z "protitrumpovských" pochodov žien, konaných po celom svete.

Po jej invektívach vedúci kancelárie Bieleho domu Reince Priebus pre spravodajskú stanicu Fox News uviedol: "Istá speváčka vyhlásila, že chce vyhodiť Biely dom do vzduchu. Dokážete si predstaviť, že by niečo také povedali o prezidentovi Obamovi?" Madonna tvrdí, že je slová boli vytrhnuté z kontextu.

"Áno, som rozčúlená. Áno, som rozhorčená. Áno, veľmi veľa som rozmýšľala o tom, že vyhodím Biely dom do vzduchu. Viem však, že sa tým nič nezmení," vyhlásila 58-ročná speváčka. Jej emotívny "prejav" odvysielalo viacero televíznych staníc, hoci záver, v ktorom viackrát vulgárne zahrešila, mnohé z nich vystrihli.

Prezidentská poradkyňa Kellyanne Conwayová označila Madonnine poznámky za "deštruktívne" a dodala, že na speváčkine invektívy boli upozornené tajné služby.