Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Potvrdené, Číňanku po havárii lietadla Boeing 777 prešlo auto

Pohľad na havarované lietadlo Foto: TASR/AP

Polícia oznámila, že študentka ležala na zemi a bola pokrytá penou, ktorú záchranári použili pri hasení.

San Mateo 19. júla (TASR) - Koroner kalifornského okresu San Mateo dnes uviedol, že čínska tínedžerka z prípadu havárie lietadla Asiana Airlines v San Franciscu zomrela po tom, ako ju na mieste nešťastia prešlo vozidlo. Nešpecifikoval však, o aké auto išlo.

Robert Foucrault zverejnil závery pitvy, podľa ktorých mala 16-ročná študentka Jie Meng Jüan mnohopočetné zranenia podobné tým, ktoré sa vyskytujú pri prejdení motorovým vozidlom.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že dievča prešlo špeciálne hasičské vozidlo, informovala Joanne Hayesová-Whiteová, šéfka hasičov v San Franciscu.

V sobotu havarovalo v San Franciscu juhokórejské lietadlo, ktoré pristávalo na letisku. Na snímke havarovaného lietadlo.
Foto: TASR/AP Photo


Úrady minulý týždeň potvrdili, že do Číňanky narazilo vozidlo, ktoré sa ponáhľalo uhasiť požiar Boeingu 777. Polícia oznámila, že študentka ležala na zemi a bola pokrytá penou, ktorú záchranári použili pri hasení.

Galéria: Havária Boeingu 777 v San Franciscu





Na palube juhokórejského lietadla bolo 307 ľudí, z toho 16 členov posádky, ako aj 141 Číňanov, 77 Juhokórejčanov, 61 Američanov a jeden Japonec. Stroj absolvoval zhruba desaťhodinový let zo Soulu, ktorý bol zastávkou na ceste zo Šanghaja. Lietadlo havarovalo pri pristávaní v San Franciscu.