Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

USA: Prepustili bratov muža podozrivého z únosu troch žien

Na kombosnímke Onil Castro (vľavo), Ariel Castro (uprostred) a Pedro Castro Foto: TASR/AP

Ženám sa podarilo ujsť v pondelok za dramatických okolností.

Cleveland 9. mája (TASR) - Dvoch bratov muža, obvineného zo zadržiavania troch žien v zajatí vo svojom dome v Clevelande, dnes prepustili z väzby. Informovala o tom polícia v americkom štáte Ohio, ktorú v správe citovala tlačová agentúra AP.

Clevelandská polícia popoludní uviedla, že 54-ročný Pedro Castro a 50-ročný Onil Castro boli prepustení, ale neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti a súčasné miesto pobytu oboch bratov nie je zatiaľ známe.

Mužov zatkli v pondelok 6. mája spolu s 52-ročným Arielom Castrom, ktorého stále zadržiavajú vo väzbe pre obvinenia zo znásilnenia a únosov Amandy Berryovej, Giny DeJesusovej a Michelle Knightovej, ako aj Berryovej dieťaťa narodeného v zajatí. Sudca stanovil výšku jeho kaucie na osem miliónov dolárov (6,09 milióna eur). Obvinený sa nachádza vo väzbe so špeciálnym dohľadom, aby nespáchal samovraždu. Bratia Ariela Castra neboli v tomto prípade obvinení.

Prokurátor Timothy McGinty dnes vyhlásil, že bude žiadať trest smrti pre Ariela Castra, ktorý zadržiaval vo svojom dome tri ženy približne desať rokov - za to, že ich nútil podstúpiť potraty.

McGinty uviedol, že zákony štátu Ohio stanovujú trest smrti pre tých "najzvrátenejších zločincov, ktorí počas únosu spáchajú vraždu s priťažujúcimi okolnosťami". Vysvetlil, že obvinenia z vraždy s priťažujúcimi okolnosťami možno vzniesť v prípade nútene ukončených tehotenstiev.

Ženám sa podarilo ujsť v pondelok za dramatických okolností. Polícia našla aj šesťročné dievčatko, ktoré Berryová porodila v zajatí.