Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

V Clevelande našli po desiatich rokoch hľadané ženy, boli väznené

Šerifov zástupca stojí pred domom, z ktorého ženy utiekli. Foto: TASR/AP

Michelle Knightová bola nezvestná od roku 2002, Amanda Berryová od roku 2003 a Gina DeJesusová od roku 2004.

Cleveland 7. mája (TASR) - Tri dlho nezvestné ženy, ktoré uniesli pred asi desaťročím ešte ako tínedžerky, našli v pondelok nažive v dome v americkom meste Cleveland - neďaleko od miesta, kde naposledy videli dve z nich. Oznámila to miestna polícia.

Obyvateľa štvrti niekoľko kilometrov od centra mesta upozornili na ich prítomnosť výkriky zo susedného domu, kde objavil trojicu žien. Jedna z nich podľa polície pomocou jeho mobilného telefónu zavolala tiesňové číslo 911, uviedla tlačová agentúra Reuters.

Ženy previezli do nemocnice, odkiaľ hlásili, že ich zdravotný stav je dobrý.

Na ulici neďaleko domu sa schádzali miestni obyvatelia, uviedla agentúra AP.

Amanda Berryová (vpravo) drží svoju sestru Beth Serranovú 6. mája 2013 v nemocnici v Clevelande.
Foto: TASR/AP

Polícia oznámila, že tri nájdené ženy sú Gina DeJesusová, Amanda Berryová a Michelle Knightová. Šesťročné dievčatko, nájdené v dome s tromi unesenými ženami, je dcérou jednej z nich. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP. Podľa polície je dieťa dcérou Amandy Berryovej.

Michelle Knightová bola nezvestná od roku 2002, Amanda Berryová od roku 2003 a Gina DeJesusová od roku 2004. Knightová mala v čase zmiznutia 20 rokov, Berryová 16 a DeJesusová 14 rokov.

Nápis Vitaj doma, Gina visí na plote domu
Foto: TASR


Ako podozrivých zatkli troch bratov vo veku 50, 52 a 54 rokov na základe informácií, ktoré dali vyšetrovateľom tri ženy po svojej záchrane, uviedol zástupca veliteľa clevelandskej polície Ed Tomba. Jedného zo zadržaných mužov identifikovali ako Ariela Castra (52), ktorý pracoval pre štátne školy v Clevelande ako šofér autobusu, uviedla agentúra Reuters.

Tasheena Mitchellová, sesternica Amndy Berryovej sa raduje po tom, čo našli nezvestné tri ženy Amandu Berryovú, Ginu DeJesusovú a Michele Knightovú 6. mája 2013 v Clevelande.
Foto: TASR/AP


Ženy boli podľa neho Tommbu pravdepodobne zadržiavané v dome, v ktorom ich našli, odkedy boli nezvestné, a zrejme v ňom boli priviazané.

Polícia nezverejnila mená zadržaných bratov ani detaily o tom, akým obvineniam by mohli čeliť. Spresnila však, že jeden z nich býval v dome, kde našli trojicu žien.