Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pred Bielym domom zatkli asi 140 odporcov deportácií z USA

Na snímke polícia zatýka demonštrantov 29. augusta 2014. Foto: TASR/AP

Zadržaných predviedli na policajnú stanicu. Očakáva sa, že po výsluchoch a zaplatení pokuty vo výške 50 dolárov, ich prepustia na slobodu.

Washington 29. augusta (TASR) - Polícia dnes neďaleko Bieleho domu vo Washingtone zatkla asi 140 demonštrantov, ktorí sa domáhali ozdravenia imigračných pravidiel.

Medzi ľuďmi zadržanými pre podozrenie z občianskej neposlušnosti boli občianski aktivisti, duchovní, ako aj ilegálni prisťahovalci, spresnila agentúra DPA.

Stovky demonštrantov sa dnes zišli pred Bielym domom, aby prezidenta Baracka Obamu žiadali, aby americké úrady prestali s deportáciami a našli spôsob, vďaka ktorému by sa milióny ilegálnych prisťahovalcov mohli usadiť a pracovať v USA.

Pochod sa začal pred sídlom federálneho imigračného úradu a pokračoval pred Biely dom, kde sa niekoľko demonštrantov rozhodlo pre protestný sit-in. Pred sebou mali plagáty s nápisom: "Obama, zastav deportácie!".

Po tom, ako prítomní ignorovali tri upozornenia zo strany polície, policajti pristúpili k zatýkaniu. Zadržaných predviedli na policajnú stanicu. Očakáva sa, že po výsluchoch a zaplatení pokuty vo výške 50 dolárov, ich prepustia na slobodu, uviedla agentúra DPA.

Obama sľúbil viacero zmien v prisťahovaleckom zákone, a to prostredníctvom vládnych nariadení, keďže snaha o komplexnú reformu imigračného zákona na pôde Kongresu v uplynulých rokoch zlyhala.