Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Motorkárske gangy si vybavovali účty. Deväť mŕtvych

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ide o veľmi nebezpečné znepriatelené motorkárske gangy.

Waco 18. mája (TASR) - Deväť ľudí zahynulo a vyše 12 ďalších utrpelo zranenia v texaskom meste Waco po vypuknutí roztržky medzi znepriatelenými motorkárskymi gangmi. Všetky obete sú z radov motorkárov, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu.

Do incidentu, ktorý sa začal v nedeľu krátko popoludní v nákupnom centre, sa zapojili členovia najmenej troch gangov. K slovu sa dostali palice, nože, reťaze a napokon aj strelné zbrane. Vtedy zasiahla polícia. Po skončení streľby sa nachádzali mŕtve telá na dvoch parkoviskách.



"Ide o veľmi nebezpečné znepriatelené motorkárske gangy. Dnes mohlo utrpieť zranenia mnoho nevinných ľudí," uviedol hovorca polície Patrick Swanton. Podľa jeho slov si mohol incident vyžiadať aj viac obetí, ale polícia bola na scéne, keď vypukla streľba, predvídala totiž, že môže dôjsť k "problémom" zo strany "zločineckých" gangov.

Swanton spresnil, že na mieste prišlo o život osem ľudí, ďalší zomrel v nemocnici. Žiadny policajt neutrpel zranenia. Swanton neuviedol, či smrť niektorého z motorkárov bola výsledkom policajnej streľby. Podľa Reuters zatiaľ nie je jasné ani to, ktoré osoby utrpeli zranenia.