Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

USA dodali vzbúrencom na severe Sýrie strelivo do ručných zbraní

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dodávka streliva vzbúrencom je v súlade s novým prístupom USA ku konfliktu v Sýrii.

Washington 12. októbra (TASR) - Americké vojenské nákladné lietadlá zhodili v nedeľu muníciu do ručných strelných zbraní arabským vzbúrencom bojujúcim na severe Sýrie. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie veliteľstva amerických síl, ktoré stoja na čele koalície bojujúcej proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS) v Iraku a Sýrii.

Hovorca velenia amerických síl v Kuvajte plukovník Steve Warren uviedol, že dodávku streliva pre vzbúrencov uskutočnili americké vzdušné sily pomocou nákladných strojov typu C-17. Hovorca neuviedol, pre ktoré skupiny vzbúrencov bol náklad určený, povedal len, že ich velitelia boli vopred preverení.

Dodávka streliva vzbúrencom je v súlade s novým prístupom USA ku konfliktu v Sýrii. Administratíva amerického prezidenta Baracka Obamu minulý týždeň vyhlásila, že namiesto organizovania nových jednotiek v Sýrii bude dodávať výstroj vrátane munície existujúcim skupinám vzbúrencov, ktorí majú rovnaký cieľ ako Washington, a tým je porážka takzvaného Islamského štátu.