Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Falošný poplach na letisku v Los Angeles viedol k panike

Policajt stojí pri ľuďoch,ktorý čakajú na linku v terminále 7 na medzinárodnom letisku v Los Angeles v USA, 28.8.2016. Foto: TASR AP

V dôsledku incidentu meškalo 281 letov.

Los Angeles 29. augusta (TASR) - Prevádzka na medzinárodnom letisku v americkom Los Angeles sa vracia do normálu po tom, ako tam falošné správy o ozbrojencovi spôsobili paniku a evakuácie. V dôsledku incidentu meškalo množstvo letov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Hovorkyňa letiska Nancy Castlesová uviedla, že meškanie malo 281 letov, z toho 120 prilietajúcich a 161 odlietajúcich. Najmenej 27 letov presmerovali na iné letiská a dva lety zrušili.

Hovorca losangeleskej polície Andy Neiman oznámil, že pri prehľadávaní terminálov letiska nenašli v nedeľu večer miestneho času žiadne dôkazy o ozbrojencovi ani vypálených výstreloch. Správy o nich boli podľa neho podnietené silným hlukom a policajti sa pri vyšetrovaní naďalej snažia nájsť ich zdroj.

Po správach o výstreloch sa na sociálnych sieťach objavili fotografie zachytávajúce početných ľudí, ktorí vybehli aj na pristávaciu dráhu. Televízie priniesli zábery ľudí utekajúcich z letiska v panike, píše agentúra DPA.