Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Herec Jamie Foxx a spevák Axl Rose sú obvinení zo sexuálneho útoku

Ilustračná snímka Foto: TASR

Foxx mal žalobkyňu po stretnutí v bare chytiť za ruku a odviesť do jeho zadnej časti, kde ju ohmatával, až kým neprišiel jej priateľ, ktorý ju hľadal.

New York 23. novembra (TASR) — Americký herec Jamie Foxx a rockový spevák a skladateľ Axl Rose čelia obvineniam zo sexuálneho napadnutia. Vyplýva to zo súdnych dokumentov zverejnených v stredu, informovala agentúra AFP.

Jamieho Foxxa (55), vlastným menom Erica Marlona Bishopa, zažalovala na najvyššom súde štátu New York žena identifikovaná iba ako Jane Doe, ktorej sa mal tento oscarový herec na večierku na Manhattane v roku 2015 "úmyselne a bez jej súhlasu" dotknúť v oblasti pŕs a genitálií.

Foxx mal žalobkyňu po stretnutí v bare chytiť za ruku a odviesť do jeho zadnej časti, kde ju ohmatával, až kým neprišiel jej priateľ, ktorý ju hľadal. Žena v občianskoprávnom spore požaduje vyplatenie bolestného a náhradu škody, keďže "trvalo" trpí následkami sexuálneho napadnutia.

Axla Rosea, speváka a frontmana skupiny Guns N' Roses, obvinila bývalá herečka a modelka Sheila Kennedyová, že ju vo februári 1989 na večierku vo svojom newyorskom hotelovom apartmáne znásilnil.

S Roseom sa Kennedyová vtedy stretla na diskotéke. Spevák, vlastným menom William Bruce Rose, ju potom vzal na párty vo svojom apartmáne, kde mal ponúkať kokaín, šampanské a alkohol. Rose väčšinu hostí poslal preč a predtým, ako mal obťažovať Kennedyovú, mal sex s inou ženou.

Kennedyová požaduje od 61-ročného hudobníka odškodné a náhradu škody v nezverejnenej výške, keďže Roseho čin má na ňu "celoživotný emocionálny, fyzický, psychologický a finančný vplyv".

Tieto a ďalšie žaloby podané v poslednom čase v štáte New York súvisia so zákonom Adult Survivors Act prijatým v máji 2022, ktorý dáva dospelým obetiam sexuálneho zneužívania lehotu do tohto štvrtka na podanie občianskoprávnej žaloby za skutky, ktoré sú už premlčané.