Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Speváčka Selena Gomezová je po operácii, transplantovali jej obličku

Na kombosnímke vľavo Selena Gomezová počas newyorského týždňa módy 9. septembra 2017 v New Yorku a vpravo Francia Raisa počas premiéry 13 Reasons Why 30. marca 2017 v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Na Instagrame zverejnila dnes vlastnú podobizeň, ako aj fotografiu svojej priateľky-darkyne transplantovaného orgánu, herečky Francie Raise.

Los Angeles 14. septembra (TASR) - Jedna z najpopulárnejších osobností sociálnych sietí, americká herečka a speváčka Selena Gomezová (25), ktorú sužuje zriedkavé autoimunitné ochorenie, sa v súvislosti s ním podrobila transplantácii obličky.

Na Instagrame zverejnila dnes vlastnú podobizeň, ako aj fotografiu svojej priateľky-darkyne transplantovaného orgánu, herečky Francie Raise. Na snímke sa obe držia za ruku, ležiac v nemocnici.

Umelkyňa informovala širokú verejnosť o ochorení systémový lupus erythematodes v októbri 2015 a súčasne avizovala, že zo zdravotných dôvodov si urobí prestávku v aktivitách.

Selena teraz uviedla, že si letné obdobie zvolila na spomínaný krok pre svoje zdravie, aby sa čoskoro mohla už podeliť o svoje cesty s fanúšikmi. Súčasne využila príležitosť, aby sa poďakovala blízkym, lekárskemu tímu, ako aj priateľke za jej mimoriadny darček a obeť, ktorú pre ňu priniesla.

Spomínaná diagnóza znamená pre pacientov útoky tela na vlastné tkanivá a orgány, a to napríklad pokožku, kĺby, cievy, ale aj srdce či obličky. Výrazne častejšie postihuje ženy, ktoré tvoria až 90 percent pacientov.