Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

USA hlási rekordných vyše 100.000 prípadov nákazy koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najviac postihnuté sú aktuálne štáty na americkom Stredozápade.

Washington 5. novembra (TASR) - V Spojených štátoch za posledných 24 hodín pribudlo najmenej 102.591 prípadov infekcie novým typom koronavírusu, čo je najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie. Ukázal to výpočet tlačovej agentúry Reuters.

Predchádzajúci rekord 100.233 infikovaných oznámili 30. októbra.

Najvyšší denný prírastok v stredu evidovalo celkovo deväť štátov USA: Colorado, Idaho, Indiana, Maine, Michigan, Minnesota, Rhode Island, Washington a Wisconsin.

Počet hospitalizovaných v nemocniciach v krajine po prvý raz za tri mesiace presiahol 50.000. Štrnásť amerických štátov má najvyšší počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 od začiatku pandémie.

Najviac postihnuté sú aktuálne štáty na americkom Stredozápade. V Illinois za uplynulých sedem dní potvrdili 48.579 prípadov nákazy, viac ako v ktoromkoľvek inom štáte. Texas, ktorý má dvakrát toľko obyvateľov, zaevidoval za rovnaké obdobie 47.932 prípadov. Kalifornia aj Florida hlásili zhruba 30.000 nových prípadov.

V krajine zaznamenali celkovo už viac ako 9,48 milióna prípadov infekcie a vyše 233.000 súvisiacich úmrtí.

V celkovom počte potvrdených prípadov nákazy koronavírusom sú Spojené štáty dlhodobo najviac postihnutou krajinou na svete.