Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Ivanka Trumpová sa zúčastní ženského ekonomického fóra v Berlíne

Americký prezident Donald Trump s dcérou Ivankou, archívne foto. Foto: TASR/AP

Vysokopostavený predstaviteľ americkej administratívy, v nedeľu oznámil, že Trumpovu dcéru na summit pozvala priamo nemecká kancelárka Angela Merkelová počas svojej nedávnej návštevy v Bielom dome.

Washington 27. marca (TASR) - Ivanka Trumpová, dcéra amerického prezidenta Donalda Trumpa, plánuje cestu do Nemecka, aby sa tam zúčastnila na summite o posilnení ekonomického postavenia žien.

Vysokopostavený predstaviteľ americkej administratívy, ktorý si neželal byť menovaný, v nedeľu oznámil, že Trumpovu dcéru na summit pozvala priamo nemecká kancelárka Angela Merkelová počas svojej nedávnej návštevy v Bielom dome.

Na ženy orientované fórum v rámci skupiny 20 krajín - Summit W20 - sa koná koncom apríla v Berlíne. Program návštevy Ivanky Trumpovej v Nemecku je ešte v štádiu prípravy.

Ivanka Trumpová sa venovala Merkelovej počas jej návštevy v Bielom dome zo 17. marca, počas ktorej sa kancelárka prvýkrát stretla s prezidentom Trumpom. Na žiadosť nemeckých predstaviteľov tiež Trumpova dcéra sprostredkovala stretnutie medzi americkými a nemeckými podnikateľmi. Ivanka Trumpová sa taktiež zaviazala pracovať na posilnení ekonomických príležitostí pre ženy v USA.