Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Strelci v klube v Ohiu: Zabili človeka a zranili 15 ďalších osôb

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

K streľbe došlo okolo 01.30 h miestneho času počas rušného víkendu.

Cincinnati 26. marca (TASR) - Najmenej dvaja ľudia spustili dnes nadránom miestneho času streľbu v zaplnenom nočnom klube Cameo v meste Cincinnati v americkom štáte Ohio, zabili jedného človeka.

Podľa úradov vládla na mieste chaotická situácia. K streľbe došlo okolo 01.30 h miestneho času počas rušného víkendu. Úrady zatiaľ nemajú žiadnych podozrivých.

"V sobotu večer sú v klube väčšinou veľmi mladí návštevníci. Mali sme tu incidenty aj v minulosti, ale tento je zo všetkých najhorší," uviedla policajná predstaviteľka Kim Williamsová.

V klube sa nachádzala ochranka, ktorá poskytla raneným prvú pomoc a pokúsila sa oživiť spomínanú obeť, tá však zomrela, dodala Williamsová.

Úrady vypočúvali niekoľko svedkov, ale podľa Williamsovej mnoho návštevníkov klubu odišlo. "Najväčším problémom je, že keď v takom veľkom dave zaznejú výstrely, veľa svedkov zmizne," dodala policajná predstaviteľka.

Úrady teda vyzvali každého, kto má informácie, aby ich prišiel oznámiť polícii. Vyšetrovatelia tiež preverujú, či boli zapnuté bezpečnostné kamery.

Streľba bola vyústením sporu

Streľba bola zjavne vyústením predošlého sporu medzi jednotlivými osobami alebo skupinami. Uviedli to predstavitelia tohto mesta v americkom štáte Ohio.

Nočný klub Cameo bol podľa nich miestom streľby aj v minulosti, napríklad v prvý deň roka 2015 alebo vlani v septembri. Mestský manažér Harry Black označil najnovší prípad za "strašný" a dodal, že prebieha jeho vyšetrovanie.

Polícia predtým nezverejnila žiadne informácie o možných aktéroch alebo motíve streľby, vyhlásila však, že nie sú žiadne náznaky, že by táto udalosť bola spojená s terorizmom.

Násilie v preplnenom klube si podľa aktuálnych informácii vyžiadalo okrem jedného mŕtveho celkove 14 zranených. Hovorkyňa miestnej univerzitnej nemocnice uviedla, že jedna z prijatých osôb je v kritickom a ďalšie tri vo vážnom stave.

Po tom, ako zazneli v klube výstrely, mnohí návštevníci utiekli a polícia tak zatiaľ mohla vypočuť iba niekoľko svedkov.