Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Po streľbe v USA hlásia najmenej troch mŕtvych a 20 zranených

Členovia policajnej jednotky SWAT prichádzajú na miesto streľby v kalifornskom meste San Bernardino 2. decembra 2015. Foto: TASR/AP

Oficiálne zdroje predtým informovali až o 12 obetiach na životoch, situácia na mieste útoku je však zatiaľ nejasná. O mimoriadnej situácii už bol informovaný taktiež prezident USA Barack Obama.

Los Angeles 2. decembra (TASR) - Pri streľbe jedného až troch útočníkov v kalifornskom meste San Bernardino zahynuli dnes tri osoby a približne 20 ďalších utrpelo zranenia. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady a svedkov.




Oficiálne zdroje, na ktoré sa odvoláva americký spravodajský kanál ABC News, predtým informovali až o 12 obetiach na životoch, situácia na mieste útoku je však zatiaľ nejasná. Hovorkyňa miestnej polície pre denník Los Angeles Times uviedla, že útočník alebo útočníci boli ťažko ozbrojení. Stanica CBS navyše informovala o nasadení expertov na výbušniny s cieľom zneškodniť údajnú bombu.



Streľbu hlásili zo zariadenia sociálnych služieb pre ľudí s vývojovými poruchami v San Bernardine, ktoré sa nachádza približne 100 kilometrov východne od Los Angeles. O mimoriadnej situácii už bol informovaný taktiež prezident USA Barack Obama.

Členovia policajnej jednotky SWAT prichádzajú na miesto streľby v kalifornskom meste San Bernardino 2. decembra 2015.
Foto: TASR/AP


Pohotovostné zložky v San Bernardine predtým oznámili, že zasahujú proti najmenej jednému "aktívnemu strelcovi".



Miestny úrad šerifa vyzýval obyvateľov, aby sa vyhli danej oblasti.