Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V štáte Missouri popravili odsúdeného vraha

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Guvernér štátu Missouri Jay Nixon žiadosť o milosť zamietol s tým, že rozsudok je primeraný vzhľadom na jeho úlohu organizátora "chladnokrvného sprisahania".

Bonne Terre 23. apríla (TASR) - Muža, ktorý sa v roku 1993 podieľal na vražde staršieho manželského páru kvôli krádeži dobytka, popravili dnes v americkom štáte Missouri. Informovala o tom agentúra Reuters,

Odsúdeného Williama Rousana (57) vyhlásili za mŕtveho o 00.12 h miestneho času (07.10 h SELČ) v štátnej väznici v meste Bonne Terre, uviedol Mike O'Connell, hovorca ministerstva vnútra štátu Missouri.

Podľa obžaloby Rousan, jeho neplnoletý syn Brent a brat William 21. septembra 1993 zavraždili vyše 60-ročných manželov Charlieho a Grace Lewisovcov, pretože sa chceli zmocniť dvoch z ich kráv. Brent Rousan si za tento čin odpykáva doživotný trest väzenia bez možnosti odvolania. Robert Rousan, ktorý bol odsúdený za vraždu druhého stupňa, strávil vo väzení sedem rokov.

Guvernér štátu Missouri Jay Nixon Rousanovu žiadosť o milosť v utorok večer zamietol s odôvodnením, že rozsudok je primeraný vzhľadom na jeho úlohu organizátora "chladnokrvného sprisahania", ktoré viedlo k brutálnej vražde manželského páru. Ešte predtým Najvyšší súd USA zamietol Rousanovu žiadosť o odklad popravy.