Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Na 24 stúpol počet obetí požiaru na tanečnej párty v Kalifornii

Skupina záchranárov upratuje priestor po požiari v prestavanom sklade v Oaklande v Kalifornii, USA, 3.12.2016. Foto: TASR

Počet obetí nočného požiaru v prestavanom skladisku v meste Oakland v Kalifornii, kde sa konal večierok pre vyznávačov elektronickej hudby, stúpol na 24 a zrejme sa ešte zvýši.

Oakland 4. decembra (TASR) - Počet obetí nočného požiaru v prestavanom skladisku v meste Oakland v americkom štáte Kalifornia, kde sa konal večierok pre vyznávačov elektronickej hudby, stúpol na 24 a zrejme sa ešte zvýši. Dnes skoro ráno miestneho času oznámil novú bilanciu seržant Ray Kelly z úradu okresného šerifa.

Šéfka hasičského zboru v Oaklande Melinda Fraytonová uviedla, že posádky hasičov pracovali celú noc na prehľadávaní trosiek úplne zhorenej budovy.

Prebudované dvojposchodové skladisko bolo známe ako "Ghost Ship" (Loď duchov). Plamene ho zachvátili ešte v noci z piatka na sobotu miestneho času, keď sa práve konal večierok pre fanúšikov elektronickej hudby a zabávalo sa ich tam 50 až 100.

Ľudia, ktorí v budove bývali alebo ju často navštevovali, uviedli, že viacerí umelci v nej mali svoje ateliéry a ilegálne tam bývala skupina asi desiatich striedajúcich sa osôb.

Hasiči sa už v sobotu zo všetkých síl snažili dostať k telám v sutinách spálenej budovy.

Polícia uviedla, že požiar vypukol v piatok okolo 23.30 h miestneho času (sobota 08.30 h SEČ). Na zverejnených záberoch bolo vidieť plamene šľahajúce ponad strechu budovy, ktorá sa následne zrútila. Na mieste požiaru, ktorého príčina zatiaľ nie je známa, zasahovalo viac ako 70 hasičov.