Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

USA: Uvidí sa, či je Irán pripravený na ťažké jadrové rozhodnutia

Iracký prezident Hasan Rúhaní, archívne foto Foto: FOTO TASR/AP

Štvrtková snaha iránskeho prezidenta Hasana Rúháního o komunikáciu s vodcami šestice mocností je nádejným signálom, že Irán je pripravený prijať nejaké ťažké rozhodnutia.

Lausanne 27. marca (TASR) - Najnovšie rokovania šestice svetových mocností s Iránom o jeho jadrovom programe boli "tvrdé a veľmi vážne" a niekoľko najbližších dní ukáže, či je Teherán pripravený prijať nevyhnutné ťažké rozhodnutia, povedal dnes vysoký americký predstaviteľ.

Štvrtková snaha iránskeho prezidenta Hasana Rúháního o komunikáciu s vodcami šestice mocností je "nádejným signálom, že Irán je pripravený prijať nejaké ťažké rozhodnutia", citovala agentúra Reuters vysokého predstaviteľa amerického ministerstva zahraničných vecí, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity.

Povedal, že ďalší ministri zahraničných vecí z uvedenej šestice mocností, ktorá zahŕňa Britániu, Čínu, Francúzsko, Nemecko, Rusko a USA, pricestujú v najbližších dňoch do švajčiarskeho Lausanne, aby sa pripojili k rokovaniam, keďže sa blíži koniec marca, dokedy chceli uzavrieť s Iránom rámcovú politickú dohodu.