Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Najstaršia senátorka D. Feinsteinová chce opäť kandidovať

Na archívnej snímke je Dianne Feinsteinová. Foto: TASRAP

Demokratka Feinsteinová (84) zastupuje štát americký Kalifornia. V januári jej implantovali kardiostimulátor. Senátorkou je od roku 1992.

Washington 9. októbra (TASR) - Najstaršia členka amerického Senátu, ktorou je 84-ročná demokratka Dianne Feinsteinová, uviedla, že sa v budúcoročných senátnych voľbách bude uchádzať o znovuzvolenie. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Feinsteinová, ktorá v Senáte zastupuje štát Kalifornia, na Twitteri uviedla, že "má pred sebou ešte veľa práce", a to v oblasti boja proti násiliu páchaného strelnými zbraňami, či boja proti klimatickej zmene a za dostupnosť zdravotníckej starostlivosti. "Idem naplno do toho," napísala Feinsteinová, ktorá sa bude uchádzať o v poradí piate šesťročné funkčné obdobie.

"Som pripravená naplno sa pustiť do boja. Mám totiž za čo bojovať," povedala Feinsteinová v nedeľu v relácii "Meet the Press" odvysielanej televíziou NBC.

Feinsteinová, ktorej v januári implantovali kardiostimulátor, je senátorkou od roku 1992. Medzi rokmi 1978-88 bola Feinsteinová 38. starostkou kalifornského San Francisca, kde sa v roku 1933 narodila.