Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

STREĽBA V KOSTOLE: Otec zastrelil svoje tri dcéry a spáchal samovraždu

Na snímke zástupca šerifa okresu Sacramento lepí pásku, ktorá blokuje ulicu vedúcu ku kostolu, kde došlo k streľbe v pondelok 28. februára 2022. Foto: TASR/AP

Muž mal súdny zákaz priblíženia sa k svojej manželke. Po čine spáchal na mieste činu samovraždu.

Sacramento 1. marca (TASR) - V americkom štáte Kalifornia sa v pondelok odohrala streľba v kostole, pri ktorej 39-ročný muž zastrelil päť ľudí, vrátane svojich troch dcér. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Incident sa podľa polície odohral v meste Sacramento zhruba o 17.00 h miestneho času. Útočník zastrelil okrem svojich troch dcér vo veku deväť, desať a 13 rokov aj ich sprievod. Muž mal súdny zákaz priblíženia sa k svojej manželke. Po čine spáchal na mieste činu samovraždu.
Na snímke ľudia sledujú vyšetrovanie polície na mieste streľby v kostole v pondelok 28. februára 2022.
Foto: TASR/AP

Podľa miestneho šerifa Scotta Jonesa sa vyšetrovatelia sa domnievajú, že streľba sa odohrala počas dohodnutého stretnutia muža s dcérami.

"Ďalší nezmyselný útok zbraňou v Amerike. V kostole, kde boli deti. Absolútne zničujúce," napísal guvernér Kalifornie Gavin Newsom na sociálnej sieti Twitter.

Polícia vyšetruje tento čin ako akt domáceho násilia.
Na snímke zástupcovia šerifa okresu Sacramento stoja pri policajnej páske, ktorá blokuje ulicu vedúcu ku kostolu, kde došlo k streľbe v pondelok 28. februára 2022.
Foto: TASR/AP