Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

USA varovali pred hrozbou únosu návštevníkov Machu Picchu

Machu Picchu Foto: TASR/AP

Peruánska armáda v januári zachytila správy lídrov zakázanej organizácie Svetlý chodník, v ktorých hovorili o únosoch cudzincov, najmä Američanov.

Lima 16. februára (TASR) - Veľvyslanectvo Spojených štátov v Peru varovalo turistov z USA pred možnou hrozbou únosu v regióne Cusco, v ktorom sa nachádzajú známe zrúcaniny Machu Picchu. Informovala o tom dnes agentúra Associated Press (AP).

Varovanie vyvolalo dôrazné protesty peruánskych vládnych predstaviteľov, no zástupca americkej ambasády zdôraznil, že sa objavili dôveryhodné informácie o hrozbe zo strany peruánskej teroristickej skupiny.

Nemenovaný americký predstaviteľ podľa AP potvrdil správu peruánskych novín La República o tom, že peruánska armáda v januári zachytila správy lídrov zakázanej organizácie Svetlý chodník, v ktorých hovorili o únosoch cudzincov, najmä Američanov.

Výstrahu veľvyslanectva zverejnili na jeho stránke na Facebooku vo štvrtok. Uvádza sa v nej, že pracovníci ambasády USA v Peru majú zakázané navštíviť Machu Picchu a región Cusco mimo svojich pracovných povinností.