Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Druhá lietadlová loď dorazila do Perzského zálivu

Na archívnej snímke vojak americkej armády dáva znamenia 10. februára pred zaparkovaným lietadlom F/A-18 Hornet na pristávacej ploche lietadlovej lode USS Harry Truman Foto: TASR

Lietadlová loď USS Truman dorazila do Arabského mora a podľa rozvrhu má vystriedať loď USS Nimitz, ktorá by mala zamieriť domov.

Washington 29. augusta (TASR) - Americkí predstavitelia oznámili, že vojenské námorníctvo zvýšilo svoj stav v Perzskom zálive, do skupiny pribudla druhá lietadlová loď. Napísala to dnes agentúra AP.

Lietadlová loď USS Truman dorazila do Arabského mora a podľa rozvrhu má vystriedať loď USS Nimitz, ktorá by mala zamieriť domov. Námorníctvo ale nariadilo Nimitzu, ktorá je práve v Indickom oceáne, aby v oblasti zotrvala.

Americkí predstavitelia toto rozhodnutie popisujú ako rozvážne plánovanie a tvrdia, že to neznamená akékoľvek zapojenie lietadlovej lode Nimitz do útoku na Sýriu.

USA v tejto oblasti mali vždy dve lietadlové lode. Škrty vo vojenskom rozpočte vo februári ale námorníctvo donútili ponechať tu len jednu.