Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Počet obetí požiaru v kalifornskom Oaklande stúpol na 36

Na snímke z videa pohľad na zhorené bývalé skladisko v meste Oakland v americkom štáte Kalifornia 4. decembra 2016. Foto: TASR/AP

V prestavanom skladisku známom ako Loď duchov sa v čase vypuknutia požiaru v noci z piatka na sobotu miestneho času konal večierok pre vyznávačov elektronickej hudby.

Washington 5. decembra (TASR) - Na 36 stúpol dnes počet obetí požiaru, ktorý v meste Oakland v americkom štáte Kalifornia zachvátil v piatok bývalé skladisko prerobené na umelecké centrum.

"Sme presvedčení, že počet obetí bude stúpať," uviedla dnes Melinda Draytonová, veliteľka hasičskej brigády v Oaklande, pričom požiar označila za "mimoriadne intenzívny" a dodala, že väčšina tiel sa našla v strednej časti budovy.

V prestavanom skladisku známom ako "Loď duchov" sa v čase vypuknutia požiaru v noci z piatka na sobotu miestneho času konal večierok pre vyznávačov elektronickej hudby. Odhaduje sa, že na tanečnej párty sa zabávalo 50-100 ľudí, a polícia ešte v sobotu vyjadrila obavy, že bilancia požiaru by mohla stúpnuť až na 40 mŕtvych.

Príčina tragédie zatiaľ nie je známa, vysoký počet obetí je však zrejme aj dôsledkom neporiadku, chýbajúcich hasiacich zariadení či obmedzených možností úniku. Ľudia, ktorí v budove bývali alebo ju často navštevovali, uviedli, že viacerí umelci v nej mali svoje ateliéry a ilegálne tam bývala skupina asi desiatich striedajúcich sa osôb.