Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Polícia v súvislosti s úmrtiami v Kenoshi zatkla 17-ročného mladíka

Demonštranti reagujú počas minúty ticha v rámci protestov v meste Kenosha, v americkom štáte Wisconsin 26. augusta 2020. Foto: TASR/AP

Americký prezident Donald Trump v stredu oznámil, že do Kenoshe vyšle ďalšie federálne bezpečnostné zložky. Celkovo bude k dispozícii až 2000 členov Národnej gardy.

Kenosha 27. augusta (TASR) – Americká polícia v stredu zatkla 17-ročného mladíka pre podozrenie z vraždy po tom, čo v meste Kenosha v štáte Wisconsin zahynuli následkom streľby dvaja ľudia a jeden utrpel zranenia, informovala vo štvrtok agentúra AP.

Polícia vypátrala podozrivého Kyla Rittenhousa na základe videa zaznamenaného mobilným telefónom. Útočníka s poloautomatickou zbraňou na videu počuť ako hovorí: „Niekoho som zabil."

Rittenhouse pochádza z mesta Antioch v blízkosti Kenoshe a je obdivovateľom amerických bezpečnostných zložiek a polície.

K násiliu v Kenoshi došlo počas tretieho dňa protestov v reakcii na zverejnené video, na ktorom policajt sedemkrát vystrelil na Jacoba Blakea. Ten bol policajtovi otočený chrbtom a snažil sa dostať do svojho auta, v ktorom boli jeho tri deti. V súčasnosti je v nemocnici vo vážnom stave.



V reakcii na úmrtia guvernér Wisconsinu Tony Evers povolil rozmiestniť v meste 500 členov Národnej gardy. Úrady takisto v stredu oznámili zákaz vychádzania po 19:00. Deň predtým platil zákaz vychádzania od 20:00.

„Nezmyselná tragédia, ako je táto, sa už nesmie opakovať," uviedol demokrat Evers vo vyhlásení.

Americký prezident Donald Trump v stredu oznámil, že do Kenoshe vyšle ďalšie federálne bezpečnostné zložky. Celkovo bude k dispozícii až 2000 členov Národnej gardy.