Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Polícia v USA zastrelila Austrálčanku, incident sa vyšetruje

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR /AP

Justine Damondová prišla o život za nejasných okolností v sobotu večer, keď zavolala políciu po tom, ako počula v blízkosti svojho domu nejaký hluk.

Washington 17. júla (TASR) - V americkom Minneapolise sa začalo oficiálne vyšetrovanie smrteľného postrelenia Austrálčanky políciou, informovala dnes starostka mesta Betsy Hodgesová.

Justine Damondová prišla o život za nejasných okolností v sobotu večer, keď zavolala políciu po tom, ako počula v blízkosti svojho domu nejaký hluk.

Starostka na nedeľňajšej tlačovej konferencii uviedla, že chce vedieť, prečo z tohto incidentu neexistuje žiadny videozáznam z kamery pripevnenej na tele.

"Kladiem si také isté otázky ako iní ľudia - prečo z toho nemáme videozáznam, a dúfam, že odpovede dostanem v nadchádzajúcich dňoch," povedala a dodala, že je incidentom hlboko zasiahnutá.

Štyridsaťročná Damondová, ktorá v USA žila minulé tri roky, bola vyštudovaná veterinárka a pracovala pre miestnu komunitu ako učiteľka meditácie, informovali americké médiá.

Austrálska vláda dnes potvrdila agentúre DPA, že rodine Austrálčanky poskytuje konzulárnu pomoc. Jej nevlastný syn sa vyjadril, že jeho matku zastrelili z dôvodov, ktoré on nepozná. "Som zničený po všetkom tom násilí," uviedol 22-ročný Zach Damond na sociálnej sieti Facebook.