Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

USA popreli, že by v nedeľu podnikli nové útoky proti húsíom v Jemene

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Spojené štáty a Británia podnikli v noci zo štvrtka na piatok desiatky vzdušných útokov proti húsíom v Jemene v reakcii na útoky povstalcov na lode v Červenom mori.

Sána 14. januára (TASR) - Médiá spájané s jemenskými povstalcami Húsíami v nedeľu uviedli, že Spojené štáty a Británia vykonali v nedeľu ďalšie útoky na nimi ovládané územie v Jemene. Nemenovaný americký vojenský predstaviteľ to však poprel, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Spravodajský portál húsíov v nedeľu uviedol, že pri vzdušných útokoch "americko-britskej agresie" bola zasiahnutá provincia Hudajda. Portál pritom citoval bezpečnostný zdroj, podľa ktorého útoky zasiahli okres pri pobreží Červeného mora.

Nemenovaný americký vojenský predstaviteľ však pre AFP uviedol, že "dnes sa nevyskytli nijaké útoky Spojených štátov alebo koalície".

Spojené štáty a Británia podnikli v noci zo štvrtka na piatok desiatky vzdušných útokov proti húsíom v Jemene v reakcii na útoky povstalcov na lode v Červenom mori. Húsíovia pritom uvádzajú, že tieto útoky podnikajú v reakcii na vojnu Izraela a palestínskeho militantného hnutia Hamas v Pásme Gazy.

V piatok večer potom americká armáda oznámila, že podnikla ďalší útok na radarovú stanicu húsíov.