Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

USA potrebujú podľa senátorov viac špeciálnych jednotiek v Jemene

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Stanovisko dvoch amerických senátorov je v priamom rozpore s vyjadreniami Obamu, ktorý uviedol, že nechce zvyšovať vojenskú prítomnosť USA v Jemene

Washington 26. januára (TASR) - Dvaja vplyvní americkí senátori vyzvali prezidenta USA Baracka Obamu, aby vyslal viac amerických špeciálnych jednotiek do ohnísk konfliktov na Blízkom východe. Informovala o tom v noci na dnes agentúra AP.

Stanovisko republikánskeho senátora Johna McCaina a demokratickej senátorky Dianne Feinsteinovej je v priamom rozpore s vyjadreniami Obamu, ktorý uviedol, že nechce zvyšovať vojenskú prítomnosť USA v Jemene napriek zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácii v krajine.

McCain, ktorý vedie senátny výbor pre ozbrojené sily, a Feinsteinová pre televíziu CBS povedali, že najmä špeciálne jednotky by mohli byť potrebné na oslabenie vplyvu Iránu na rôznych miestach regiónu.

Feinsteinová, podpredsedníčka senátneho výboru pre spravodajské služby, zdôraznila, že Spojené štáty potrebujú z regiónu viac spravodajských informácií získavaných osobne svojimi agentmi a nespoliehať sa tak veľmi na tieto informácie nadobúdané technickými prostriedkami.