Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

USA: Pri výbuchoch v kozmetickej továrni sa zranilo okolo 30 ľudí

Hasiči hasia požiar, ktorý nastal po dvoch explóziách v továrni na výrobu kozmetiky v New Windsore 20. novembra 2017. Pri výbuchoch sa zranilo okolo 30 ľudí. Medzi zranenými je aj sedem hasičov. Dejiskom explózií bola továreň Verla International. Príčina explózií zatiaľ nie je známa. Foto: TASR/AP

Príčina explózií zatiaľ nie je známa.

New Windsor 20. novembra (TASR) - Pri dvoch explóziách v továrni na výrobu kozmetiky severne od americkej metropoly New York bolo v pondelok zranených od 30 do 35 ľudí. Medzi zranenými je aj sedem hasičov.

Dejiskom explózií bola továreň Verla International. Prvý výbuch zaregistrovali okolo 10.15 h miestneho času. K druhému došlo v čase, keď už v továrni zasahovali hasiči. Príčina explózií zatiaľ nie je známa.

Miestna polícia informovala, že väčšina zranených sú zamestnanci továrne. Podľa úradov žiaden zo zranených nie je v ohrození života. Jeden zo zamestnancov je podľa AP nezvestný.

Úrady odporučili miestnym obyvateľom, aby neotvárali okná, keďže dym z miesta požiaru by mohol obsahovať toxické látky. V továrni Verla International sa vyrábajú laky na nechty, pleťové mlieka, parfumy a iné kozmetické produkty.

Továreň na výrobu kozmetiky sa nachádza asi 750 metrov od radnice a policajnej stanice v New Windsore, vzdialenom 88 kilometrov severne od New Yorku.