Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Výbuch plynu v škole v USA: Zranilo sa šesť ľudí, dvaja sú nezvestní

Záchranné zložky pred cirkevnou školou v americkom meste Minneapolis, kde dňa 2. augusta 2017 vybuchol plyn. Budova sa následne zrútila. Foto: TASR/AP

Budova sa po explózii čiastočne zrútila.

Washington 2. augusta (TASR) - Šesť ľudí utrpelo zranenia a dve osoby sú nezvestné po tom, čo v budove súkromnej cirkevnej školy v meste Minneapolis v americkom štáte Minnesota došlo dnes k výbuchu zemného plynu. Budova sa po explózii čiastočne zrútila. Informovala o tom agentúra DPA.

Výbuch nastal v čase, keď na plynovom zariadení v budove Akadémie Minnehaha pracovali zamestnanci dodávateľskej firmy, uviedol na tlačovej konferencii zástupca veliteľa hasičského zboru v Minneapolise Bryan Tyner.




Z pôvodne troch nezvestných osôb sa jedna našla nezranená pred budovou, pričom nie je jasné, či sa ostatní dvaja nezvestní nenachádzajú pod troskami zrútenej časti budovy.

"V tejto chvíli stále prebieha pátracia a záchranná akcia," povedal Tyner s tým, že všetci zranení a nezvestní sú dospelé osoby. Zo šiestich zranených boli piati prevezení do nemocnice, jeden z nich je v kritickom stave. Jedna osoba bola ošetrená na mieste.