Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

USA: Republikán Carson naznačil úmysel odstúpiť zo súboja o nomináciu

Republikánsky prezidentský kandidát Ben Carson. Foto: TASR/AP

Dlhoročný Carsonov obchodný manažér zdôraznil, že sa treba zmieriť so skutočnosťou, že na republikánskej strane existuje len jediný kandidát, a to Donald Trump.


Washington 2. marca (TASR) - Jeden zo zvyšných piatich republikánskych kandidátov Ben Carson dnes naznačil svoj úmysel odstúpiť zo súboja o stranícku prezidentskú nomináciu. Svoju kampaň však ešte oficiálne neukončil, oznámila agentúra Reuters.

Carson, prominentný afroamerický neurochirug, dnes po opakovaných neúspechoch v prezidentských primárkach oznámil, že sa vo štvrtok nezúčastní na ďalšej z debát republikánskych kandidátov v Detroite v štáte Michigan.

Vo vyhlásení tiež uviedol, že pre svoju kampaň už nevidí "politickú cestu vpred". Carson zatiaľ nezvíťazil v nijakom štáte, kde sa konali republikánske primárky alebo volebné zhromaždenia.

Dlhoročný Carsonov obchodný manažér Armstrong Williams pre agentúru AP zdôraznil, že sa treba zmieriť so skutočnosťou, že na republikánskej strane existuje len jediný kandidát, a to Donald Trump. Podľa Williamsa by mali svoje kampane ukončiť aj republikánski senátori Marco Rubio a Ted Cruz.