Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Luxusná reštaurácia vo Virgínii zaplní prázdne miesta figurínami

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Patrick O'Connell vysvetlil, že musí obmedziť obsadenosť na polovicu. Napadlo mu, že miesta zaplní zaujímavo oblečenými figurínami.

Washington 16. mája (TASR) - Luxusná reštaurácia v americkom štáte Virgínia sa rozhodla zaplniť prázdne stoličky figurínami, čo pri znovuotvorení koncom mája pomôže udržať odstup medzi hosťami.

Oči figurín sú prázdne, úsmevy neprirodzené. Sú však dokonale oblečené a nepotrebujú rezerváciu, hoci sedia v jednej z najlepších reštaurácií Ameriky, napísala v piatok tlačová agentúra AFP.

Reštaurácia The Inn at Little Washington ocenená troma michelinskými hviezdami našla zábavný - alebo aj husiu kožu naháňajúci - spôsob, ako udržať sociálny odstup. Figuríny v kostýmoch budú usadené medzi živými hosťami.

Šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Patrick O'Connell vysvetlil, že musí obmedziť obsadenosť na polovicu. Napadlo mu, že miesta zaplní zaujímavo oblečenými figurínami. Zároveň budú mať hostia dôvod na úsmev a možnosť urobiť si zábavné fotografie.

The Inn je jedinou reštauráciou s troma michelinskými hviezdami v oblasti americkej metropoly Washington D.C. a má sa otvoriť 29. mája.

Figuríny v životnej veľkosti sú oblečené tak, aby vyvolávali povojnovú atmosféru z konca 40. rokov - majú na sebe perlové náhrdelníky, pestré šaty a pásikované obleky.

Elegancia je nutná, lebo reštaurácia je tiež prepychová - rozprestiera sa na rozsiahlom pozemku, klietka na hydinu má krištáľový luster a menu tam môže stáť každého hosťa 248 dolárov, bez vína.

Výhodou je, že figuríny sa nikdy na nič nesťažujú, a človek sa pri ich obliekaní do kostýmov dobre zabaví, dodal majiteľ O'Connell.