Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Zahraničie

Salt Lake City zasiahlo plytké zemetrasenie, najsilnejšie od roku 1992

Policajt páskuje oblasť po plytkom zemetrasení s magnitúdou 5,7, ktoré zasiahlo americké mesto Salt Lake City, metropolu štátu Utah v stredu 18. marca 2020. Bez elektriny ostalo približne 73.000 domácností. Podľa miestnych médií išlo o najsilnejšie zemetrasenie v oblasti od roku 1992. Foto: TASR/AP

Otrasy spôsobili podľa americkej geologickej služby USGS výpadky elektriny a vystrašili obyvateľov.

Salt Lake City 18. marca (TASR) - Plytké zemetrasenie s magnitúdou 5,7 zasiahlo v stredu americké mesto Salt Lake City, metropolu štátu Utah. Otrasy spôsobili podľa americkej geologickej služby USGS výpadky elektriny a vystrašili obyvateľov, píše agentúra AFP.

Zemetrasenie nastalo v stredu ráno miestneho času v hĺbke 9,6 kilometra približne štyri kilometre severne od obce Magna v okrese Salt Lake, uviedla služba USGS.

Podľa mapy zverejnenej na webe monitorovacej agentúry bolo otrasy cítiť v širokej oblasti. Informácie o vážnejších škodách neboli bezprostredne známe.

Bez elektriny ostalo približne 73.000 domácností. Podľa miestnych médií išlo o najsilnejšie zemetrasenie v oblasti od roku 1992.
Ľudia sa pozerajú na materiálne škody po plytkom zemetrasení s magnitúdou 5,7, ktoré zasiahlo americké mesto Salt Lake City, metropolu štátu Utah v stredu 18. marca 2020. Bez elektriny ostalo približne 73.000 domácností. Podľa miestnych médií išlo o najsilnejšie zemetrasenie v oblasti od roku 1992.
Foto: TASR/AP


Podľa denníka The Salt Lake Tribune sú z mesta hlásené škody na domoch a podnikoch, k žiadnemu veľkému zrúteniu budov nedošlo.

Po hlavnom zemetrasení nasledovalo viac ako 25 dotrasov, pričom ten najsilnejší mal magnitúdu 4,4, dodal USGS.