Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vyhrážka bombou si vynútila evakuáciu základnej školy Sandy Hook

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Po streľbe z decembra 2012 na základnej škole vo štvrti Sandy Hook v meste Newtown začali žiaci navštevovať školu v susednom meste Monroe, takisto nazvanú Sandy Hook.

Monroe 2. októbra (TASR) - Telefonická vyhrážka bombou adresovaná americkej základnej škole Sandy Hook donútila v stredu úrady vydať nariadenie, aby žiaci opustili budovu.

Mnohí z nich pritom prežili masaker z decembra 2012, keď Adam Lanza zastrelil v škole 20 prvákov a šesť pedagógov, pripomenula agentúra AP.

Po prijatí vyhrážky o 09.30 h miestneho času polícia skontrolovala školskú budovu a priľahlý pozemok, ale nenašla žiadne dôkazy o hroziacom nebezpečenstve. Polícia v meste Monroe nariadila evakuáciu ako preventívne opatrenie, vyšetrovanie vyhrážky prebieha.

"Všetci žiaci a zamestnanci sú v poriadku," uviedla v písomnom vyhlásení E. Patricia Llodrová, členka mestskej rady v Newtowne v štáte Connecticut.

Po streľbe z decembra 2012 na základnej škole vo štvrti Sandy Hook v meste Newtown začali žiaci navštevovať školu v susednom meste Monroe, takisto nazvanú Sandy Hook. Pôvodnú školskú budovu vlani zbúrali.

Policajti odvádzajú žiakov zo základnej školy Sandy Hook, v ktorej došlo ku streľbe v americkom Newtowne 14. decembra 2012.
Foto: TASR/AP


Po telefonickej vyhrážke sa žiaci premiestnili do inej školy v Monroe, kde si ich vyzdvihli rodičia.

Dvadsaťročný Adam Lanza 14. decembra 2012 zastrelil na základnej škole 20 prvákov a šesť pedagógov. Pred svojím vyčíňaním v škole zastrelil doma svoju matku, nakoniec obrátil zbraň proti sebe a spáchal samovraždu.