Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Sedemročné dievčatko zomrelo, keď ho s otcom odviedli do väzby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dievča s otcom odviedli do väzby 6. decembra. Patrili do skupiny vyše 160 ilegálnych migrantov, ktorí sa vzdali úradom v meste Lordsburg v americkom štáte Nové Mexiko.

Los Angeles 14. decembra (TASR) - Sedemročné dievča z Guatemaly zomrelo na "dehydratáciu a šok", keď ho odviedli do väzby americkej pohraničnej stráže. Vo štvrtok o tom informoval denník Washington Post.

Dievčatko a jeho otca, ktorých mená neboli zverejnené, odviedli do väzby 6. decembra. Patrili do skupiny vyše 160 ilegálnych migrantov, ktorí sa vzdali úradom v meste Lordsburg v americkom štáte Nové Mexiko.

Sedemročné dievča "údajne nejedlo ani nepilo vodu niekoľko dní", keď raz skoro ráno viackrát stratilo vedomie. Vo vyhlásení to uviedol americký Úrad colnej a pohraničnej ochrany (CBP).

Dieťa oživili, ale v nemocnici v texaskom meste El Paso "sa už nespamätalo a zomrelo", dodal denník Washington Post.

"Príslušníci pohraničnej stráže urobili pre záchranu života dieťaťa každý možný krok, ktorý dovoľovala ťažká situácia," uviedol pre denník hovorca CBP Andrew Meehan.

Nové údaje zverejnené začiatkom tohto týždňa ukazujú, že počet "rodinných jednotiek" (napríklad dieťa s rodičom) zatknutých príslušníkmi CBP stúpol takmer štvornásobne zo 7016 v novembri 2017 na 25.172 v novembri 2018, informovala v piatok tlačová agentúra DPA.