Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Správca Princeovej pozostalosti zákazal Trumpovi používať jeho hudbu

Na snímke americký poprockový spevák Prince Foto: TASR/AP

Na zozname skladieb, ktoré Trump na zhromaždeniach usporadúvaných na podporu svojich favoritov pred novembrovými kongresovými voľbami, sa totiž často objavuje aj slávna Princeova skladba Purple Rain.

Minneapolis 12. októbra (TASR) - Rodinní príslušníci speváka Princea požiadali amerického prezidenta Donalda Trumpa aby na svojich predvolebných zhromaždeniach prestal používať hudbu skomponovanú zosnulým umelcom. Informovala o tom agentúra AP.

Na zozname skladieb, ktoré Trump na zhromaždeniach usporadúvaných na podporu svojich favoritov pred novembrovými kongresovými voľbami, sa totiž často objavuje aj slávna Princeova skladba Purple Rain. Naposledy sa tak stalo minulý týždeň na Trumpovom mítingu v meste South Haven v americkom štáte Mississippi.

"Správcovia Princeovej pozostalosti nikdy nedali prezidentovi Trumpovi alebo Bielemu domu súhlas k používaniu Princeových piesní a žiadajú, aby sa s akýmkoľvek ich používaním s okamžitou platnosťou prestalo," uviedol na Twitteri Princeov nevlastný brat Omarr Baker.

Prince zomrel 21. apríla 2016 na náhodné predávkovanie liekmi proti bolesti vo svojom sídle Paisley Park v Minneapolise v štáte Minnesota. Podľa súdnych spisov má jeho pozostalosť približnú hodnotu 200 miliónov dolárov.