Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

FOTO: Streľba v redakcii denníka v USA si vyžiadala 5 mŕtvych

Polícia na mieste činu - streľba, ku ktorej došlo vo štvrtok v redakcii denníka Capital Gazette v meste Annapolis v americkom štáte Maryland. Foto: TASR/AP

Podozrivý, ktorého polícia neoficiálne identifikovala ako 38-ročného belocha Jarroda W. Ramosa, vnikol do redakcie denníka vyzbrojený brokovnicou a dymovnicami.

Washington 29. júna (TASR) - Piati ľudia zahynuli a ďalší traja utrpeli ľahké zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo vo štvrtok v redakcii regionálneho denníka Capital Gazette v meste Annapolis v americkom štáte Maryland. Predpokladaného páchateľa polícia zadržala. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Polícia na mieste činu pred budovou redakcie denníka Capital Gazette v meste Annapolis v americkom štáte Maryland.
Foto: TASR/AP

Agentúra predtým priniesla informáciu, že streľba si okrem mŕtvych vyžiadala aj viacero ťažko zranených, čo sa však nepotvrdilo. Medzi obeťami streľby v redakcii denníka Capital Gazette sú novinári Rob Hiaasen, Gerald Fischman, Wendi Wintersová a John McNamara, ako aj administratívna pracovníčka Rebecca Smithová.

Podozrivý, ktorého polícia neoficiálne identifikovala ako 38-ročného belocha Jarroda W. Ramosa, vnikol do redakcie denníka okolo 14.30 h miestneho času (20.30 h SELČ) vyzbrojený brokovnicou a dymovnicami. Podľa Williama Krampfa, šéfa polície v okrese Anne Arundelovej, si Ramos, ktorý je obyvateľom štátu Maryland, "svoje obete vyberal". V čase streľby približne 180 ľudí, ktorých polícia priebežne evakuovala.

Najmenej päť mŕtvych a viacero ťažko zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo vo štvrtok v redakcii denníka Capital Gazette v meste Annapolis v americkom štáte Maryland.
Foto: TASR/AP

"Tento človek bol pripravený, že dnes príde, tento človek bol pripravený strieľať ľudí. Jeho zámerom bolo ubližovať," povedal Krampf. Motív Ramosovho činu nebol bezprostredne známy, pričom správy, že ide o bývalého zamestnanca denníka Krampf predbežne označil za špekulácie.