Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Strelec z Walmartu súhlasil, že rodiny obetí finančne odškodní

Na archívnej snímke Patrick Crusius. Foto: TASR/AP

Crusiusa (25) odsúdili v júli na 90 doživotných trestov idúcich po sebe, keď sa priznal k obvineniam z federálneho zločinu z nenávisti.

Austin 25. septembra (TASR) - Strelec z amerického štátu Texas Patrick Crusius, ktorý zabil 23 ľudí pri rasistickom útoku na hispánskych zákazníkov v obchodnom dome Walmart v roku 2019, v pondelok súhlasil s odškodným vyše päť miliónov dolárov pre rodiny obetí. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AP.

Crusiusa (25) odsúdili v júli na 90 doživotných trestov idúcich po sebe, keď sa priznal k obvineniam z federálneho zločinu z nenávisti. Jeho vyčíňanie patrí k najhorším masovým vraždám v USA. Výšku odškodného, ktoré musí zaplatiť, schválil okresný sudca David Guaderrama.

Crusiusa čaká ďalší súdny proces v Texase, ktorý sa môže preňho skončiť trestom smrti.

Podľa polície Crusius prešiel autom vyše 1125 kilometrov zo svojho domu neďaleko mesta Dallas do pohraničného mesta El Paso a automatickou puškou postrieľal Hispáncov v obchodnom dome aj pred ním. Tesne pred útokom zverejnil na internete rasistický odkaz, v ktorom varoval pred hispánskou "inváziou" do Texasu.

Informácie o tom, že Crusius má nejaký väčší majetok, z ktorého by dokázal zaplatiť odškodné, nie sú známe.